Ο Νίκαρος τα «μάζεψε» για την εμπλοκή Αβέρωφ στον διορισμό Περδίου

Μετά τις παραιτήσεις μελών του ΔΗΣΥ, δεν είχε επιλογή

Τελικά φαίνεται ότι τα περί «ψυχρού κλίματος» στις σχέσεις Πινδάρου – Προεδρικού δεν υφίστανται.

Άλλωστε αυτό διαφάνηκε με τη σημερινή ανακοίνωση της Προεδρίας, όπου ο Νίκαρος προσπάθησε να «μαζέψει» τα περί εμπλοκής Αβέρωφ στον διορισμό του υιού Ιάσωνα Περδίου, στο Υφυπουργείο Τουρισμού.

Ο διορισμός Σάββα Περδίου επικεφαλής του Υφυπουργείου Τουρισμού, προκάλεσε έντονες αναταράξεις στις τάξεις του Δημοκρατικού Συναγερμού και όχι μόνο.

Χθες με επιστολή του, υπέβαλε τη παραίτησή του από τις τάξεις του κόμματος ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης ο οποίος ήταν πρωτοστάτης δίπλα από το Νίκαρο στις Προεδρικές εκλογές

Σήμερα η Προεδρία μετά την επιστολή διαγραφής Πυρίλλη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση προσπαθώντας να «καλύψει» τον Αβέρωφ και να «κλείσει» κάποια στόματα, τα οποία βέβαια είναι δύσκολο να κλείσουν γιατί είναι ολοφάνερο το ασυμβίβαστο διορισμού Περδίου στη θέση του Υφυπουργού λόγω της ενασχόλησης της οικογένειας με τουριστικές επιχειρήσεις.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας:

«Σε απάντηση δηλώσεων του Δημάρχου Παραλιμνίου κ. Θεόδωρου Πυρίλη, η Προεδρία της Δημοκρατίας επιθυμεί να παρατηρήσει τα ακόλουθα:

Α. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο μόνος κατά το Σύνταγμα που έχει την ευθύνη και το δικαίωμα διορισμού και παύσης των Υπουργών της Κυβέρνησης. Ως εκ τούτου κακώς αποδίδεται η όποια ευθύνη στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Β. Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει την ευθύνη υλοποίησης των προγραμματικών θέσεων του Προέδρου ή λαμβάνει αποφάσεις με βάση το καλώς νοούμενο συμφέρον του συνόλου της επικράτειας της χώρας και όχι των περιοχών από όπου οι υπουργοί κατάγονται.

Γ. Με βάση τις πιο πάνω αρχές, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν αγνόησε αλλά, αντιθέτως, αποδεικνύοντας τον σεβασμό που τρέφει προς τους κατοίκους των δήμων και κοινοτήτων των ελεύθερων περιοχών Αμμοχώστου, εξήγγειλε την εκτέλεση έργων που υπερβαίνουν σε ύψος δαπανών τα € 114 εκατομμύρια, χωρίς να υπολογίζεται η προώθηση της εκτέλεσης των δυο μαρίνων Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου ή η διαγραφή χρεών των δήμων ύψους € 8,2 εκατομμυρίων.

Δ. Οι απόψεις ή η όποια κριτική από όπου και αν ασκείται είναι απολύτως σεβαστή, για αυτό και δεν είναι πρόθεσή μας η αντιπαράθεση, ιδιαίτερα με φίλους και συνεργάτες.»

Comments are closed.